Warning: Use of undefined constant HEAD_LLENGUA - assumed 'HEAD_LLENGUA' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rocasin/public_html/ayllon.info/include/head2.php on line 19
Ayllón în Poporul Spaniol
Ayllon - El Pueblo Español
INICIO
  Ayllón    
 
 Poporul Spaniol
CLĂDIREA CIVILĂ CEA MAI VECHE

Făcând parcursul prin Poporul Spaniol se află două case reproduse din Ayllón. Una dintre acestea este cea care vedem şi este poate clădirea civilă cea mai veche din Ayllón. A avut diverse folosiri; în primii ani ai secolului trecut a fost ocupată de cazarma Gărzii Civile în sat. În anii 1990 s-a reformat: partea de jos ca sucursala Cutiei de Agonisiri din Segovia şi partea de sus ca un centru de pensionari.

 
REPRODUCEREA CELEI MAI VECHI CLĂDIRI
PALATUL LUI „CONTRERAS”

A doua reproducere este această casă-palat care a fost declarată ca monument naţional şi în interiorul său se află meşteşuguri frumoase şi obiecte valoroase. Deşi nişte persoane o numesc palatul lui „Don Alvaro de Lună”, acest nume nu poate fi corect, fiindcă acesta a murit decapitat în 1453 şi clădirea a fost poruncită să fie construită în 1497 de Don Juan de Contreras, la fel ca indică inscripţia faţadei, al cărei detaliu se poate aprecia în fotografia de jos:

   
REPRODUCEREA PALATULUI LUI „CONTRERAS”
DETALIUL PORŢII PALATULUI LUI „CONTRERAS”

Pe această amplă faţadă elisabetană, poarta se află înconjurată de un cordon franciscan, cu trei scuturi înclinate spre stânga, care în poziţia lor normală este un perete crenelat şi în marginea lor se află opt lame. În literă gotică se află următoarea inscripţie:

„REINANDO EN CASTILLA Y EN ARAGÓN LOS MUY ALTOS PRÍNCIPES DON FERNANDO Y DOÑA ISABEL ESTA/CASA MANDÓ HACER EL MUY VIRTUOSO FIJODALGO: JUAN CONTRERAS EL AÑO MCCCXCVII”

„DOMNIND ÎN CASTILIA ŞI ÎN ARAGON CEI FOARTE ÎNALŢI PRINŢI FERDINAND ŞI ISABELA ACEASTĂ/CASĂ A FOST PORUNCITĂ SĂ FIE FĂCUTĂ DE CEL FOARTE VIRTUOS GENTILOM: JUAN CONTRERAS ÎN ANUL MCCCXCVII”.

Acest personaj posibil a fost regent din Segovia, care a fost prezent în încoronarea reginei Isabela Catolica, în atriumul Sfântului Mihai pe data de 13 decembrie 1497 şi mai târziu a locuit în Ayllón.
INICIO

Acest site a fost creat de barcino.cat