Ayllon - El Pueblo Español
INICIO
  Ayllón    
 
 “El Poble Espanyol”
STARA GRAĐEVİNSKA ZGRADA

Obilazeći “El Poble Espanyol” možete vidjeti dvije reprodukcije zgrada u Ayllónu. Ova koju sada gledate je možda najstarija građanska zgrada u Ayllónu. Korištena je u različite svrhe, a ranih godina prošlog stoljeća služila je kao vojarna civilnoj straži sela. Obnovljena je oko 1990. godine, kada je prizemlje postalo podružnica segovijanske štedionice, a prvi kat pretvoren je u centar za umirovljenike.

 
REPRODUKCİJA STARE GRAĐEVİNSKE ZGRADE
PALAČA OBİTELJİ CONTRERAS

Druga reprodukcija je ova palača koja je proglašena nacionalnim spomenikom. U unutrašnjosti su prekrasni komadi izrade i vrijedni predmeti. İako ga neki poznaju kao palaču dona Álvara de Lune, to ne može biti točno budući da je on obezglavljen 1453. godine, a don Juan de Contreras naredio je izgradnju ove zgrade 1497. godine, kako kaže natpis na fasadi koji možete vidjeti ispod:

   
REPRODUKCİJA PALATE OBİTELJİ CONTRERAS
DETALJİ VRATA PALATE OBİTELJİ CONTRERAS

Ova široka izabelinska fasada, čija su vrata uokvirena franjevačkim kordonom s tri grba nagnuta ulijevo, koji su u normalnom položaju zid s grudobranima, a na njegovim rubovima je osam križaljki. Sljedeći natpis, u gotičkom pismu, kaže::

„REİNANDO EN CASTİLLA Y EN ARAGÓN LOS MUY ALTOS PRÍNCİPES DON FERNANDO Y DOÑA İSABEL ESTA/CASA MANDÓ HACER EL MUY VİRTUOSO FİJODALGO: JUAN CONTRERAS EL AÑO MCCCXCVİİ“.

(“Vladajući u Kastilji i Aragoniji visoki prinčevi don Fernando i Doña İzabela, ovu/kuću vrlo virtuozni “fijodalgo” Juan Contreras naredio je da sagrade 1497. godine”).
İzgleda da je ovaj lik, koji je na kraju došao živjeti u Ayllónu, bio jedan od najvažnijih vijećnika Segovie i bio je prisutan na kruniranju katoličke kraljice İzabele koja je održana u atriju Svetog Mihaila 13. prosinca 1497. godine.
INICIO

Ovu web stranicu je stvorilo barcino.cat