Warning: Use of undefined constant HEAD_LLENGUA - assumed 'HEAD_LLENGUA' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rocasin/public_html/ayllon.info/include/head2.php on line 19
Ayllon en el Poble Espanyol
Ayllon - El Pueblo Español
INICIO
  Ayllon    
 
 Poble Espanyol
EDIFICIO CIVIL MÁS ANTIGUO

Quan fem el recorregut pel Poble Espanyol ens trobem dues cases reproduïdes de la vila d'Ayllon. Una d'elles és aquesta que estem veient, que potser és l'edifici civil més antic de la vila.. Ha tingut diversos usos; així per exemple, en els primers anys del segle passat fou ocupat pel quarter de la Guardia Civil del poble. Cap als anys 90 va ser reformat convertint la part de sota en sucursal de la Caixa d'estalvis de Segòvia, i la part de dalt en un Centre de jubilats.

 
REPRODUCCIÓ DE L'EDIFICI CIVIL MÉS ANTIC
PALAU DELS CONTRERAS

La segona reproducció és aquesta casa-palau que està declarada com a monument nacional, i on en el seu interior es troben bells artesanats i objectes de gran vàlua. Encara que algú l'anomena Palau d'Álvaro de Luna, no pot ser cert, atès que aquest va morí decapitat l'any 1453, i l'edifici el va manar construir, al 1497, Joan de Contreras, com diu la inscripció de la façana, i que es pot apreciar en detall a la fotografia de sota.

   
REPRODUCCIÓ DEL PALAU DELS CONTRERAS
DETALL DE LA PORTA DEL PALAU DELS CONTRERAS

En aquesta amplia façana isabelina, la portada de la qual es troba requadrada amb un cordó franciscà, amb tres escuds, decantats cap a l'esquerra, que en la seva posició normal es un mur amb merlets i en la seva brodadora es troben vuit aspes. En lletra gòtica hi ha la següent inscripció:

"REINANDO EN CASTILLA Y EN ARAGÓN LOS MUY ALTOS PRÍNCIPES DON FERNANDO Y DOÑA ISABEL ESTA/CASA MANDO HACER EL MUY VIRTUOSO FIJODALGO: JUAN CONTRERAS EL AÑO MCCCXCVII".

Aquest personatge sembla ser que fou regidor de Segòvia, que va ser present en la coronació de la reina Isabel la Catòlica, en l'atri de Sant Miquel, el 13 de desembre de 1497, i posteriorment residí a la vila d'Ayllon.
INICIO

Web creat per barcino.cat